Waarom doen we dit?

Omdat mentale gezondheid een belangrijk onderwerp blijft, willen wij graag nog eens inzetten op een zichtbaarheids- en donatiecampagne. We focussen ons op eenzaamheid en isolatie. Een gevoel dat veel mensen bekend gaat klinken, en een grote impact kan hebben op je mentale welleven.

Doneer nu!

 

Wat is dan eenzaamheid?

Eenzaamheid, iedereen weet wat het is, maar het is voor iedereen anders. Niet iedereen weet hoe je ermee om moet gaan of of je er überhaupt last van hebt. Wat is eenzaamheid dan? En wat kun je er aan doen? Hoe pak je iets aan wat voor iedereen anders is?

Wat is eenzaamheid? Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Het missen van een hechte, emotionele band met anderen. Het ontbreken van voldoende contact met andere mensen. Hoewel wij spreken van meer dan 14 soorten eenzaamheid, spreekt men van drie (3) soorten eenzaamheid; emotionele, sociale en existentiële eenzaamheid.

Emotionele eenzaamheid

Emotionele eenzaamheid ontstaat wanneer je emotionele verbinding mist met dierbaren. Men ervaart vaak gevoelens van leegte en verdriet. Vaak kan men hun verhaal niet kwijt bij hun partner, vrienden of collega’s of vindt men het lastig zichzelf te zijn bij anderen. Je hoeft dus niet altijd fysiek eenzaam te zijn om je eenzaam te voelen.

Sociale eenzaamheid

Het missen van (een) sociale band(en), met name met mensen waar je je mee identificeert. Dat is sociale eenzaamheid. Vaak heeft men het gevoel dat er een gemis is aan vrienden of het gevoel dat men anders is dan anderen. Er ontstaat de neiging om je sociaal terug te trekken. Hierdoor sta je nóg minder in contact met anderen.

Existentiële eenzaamheid

Je voelt je verloren, je mist een doel in het leven en weet niet waarom jouw leven er toe doet. Het gemis van een bestemming. Existentiële eenzaamheid gaat over zingeving, het ‘waarom leef ik ?’. Bij existentiële eenzaamheid ervaar je vaak gebrek aan houvast of ben je op zoek naar betekenis van het leven. Je kunt super sociaal zijn, een hechte band hebben met familie en vrienden en je toch eenzaam voelen in de wereld.

 

JULLIE DONEERDEN AL 3,350 €!